Politica de retur consumabile


Dreptul de returnare a produselor:

În conformitate cu OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor persoane fizice în cadrul contractelor încheiate la distanță, aveți posibilitatea să returnați produsele cumpărate de la noi în termen de 14 zile calendaristice, fără a vă justifica această opțiune.

Returul se face după ce ne anunțați in prealabil prin formularul de contact de această intenție în interiorul acestui termen de 14 zile calendaristice de la data recepției produsului și numai după ce primiți confirmarea noastră pentru retur. Confirmarea noastră pentru retur nu adaugă zile în plus și nici nu scade zile din termenul de 14 zile.


În cazul consumabilelor pentru imprimante, respectiv cartușe de toner, cartușe de cerneală și unități de imagine (cilindrii), OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță și publicată în Monitorul Oficial al României nr. 427 din data de 11 iunie 2014, prevede că aceste produse pot fi returnate doar în starea în care au fost livrate, respectiv în ambalajul original, cu sigiliul intact și nefolosite.

Mai clar – un cartuș de imprimantă cu sigiliul ambalajului sau al cartușului rupt, chiar dacă nu a fost introdus în imprimantă, nu mai poate fi returnat in baza acestei OUG nr. 34/2014, chiar dacă respectați termenul legal de 14 zile, tocmai din cauză că produsul este CONSUMABIL.

În aceste condiții vă rugăm să alegeți consumabilele de care aveți nevoie cu multă atenție pentru a nu da naștere unor situații neplăcute pentru toate părțile implicate în acest act comercial.